Munnbind i barnehagen

Det skrives mye om at barn blir redde fordi foreldre henter med munnbind. Jeg mener at det er viktig å hjelpe barna med være trygge, selv om voksne går med munnbind.

I går var jeg så heldig å få hente barnebarn på 3,5 år i barnehagen. Jeg tok på meg munnbind og gikk inn i garderoben da det var min tur. Mitt barnebarn kom løpende mot meg da hun hørte at jeg ropte. Det var stor glede og full fart på med yttertøy, på med sekken og så ut til bilen.

I bilen tok jeg av munnbindet og spurte:

Så du at mormor hadde på munnbind i barnehagen.

Svaret kom fort: Ja, og det var fint!

Så spurte jeg: Kjente du meg igjen med en gang, da?

Da kom svaret: Jammen mormor, jeg kjenner jo stemmen din!

Jeg har lest om barn som blir redde fordi voksne går med munnbind i garderoben i barnehagen. Det tenker jeg at er mulig å gjøre noe med. I min verden er det helt unødvendig at barn skal bli redde av munnbind. Men det krever en innsats fra de voksne. Barn er lekne, lag en lek med munnbind hjemme. Og la gjerne barna bruke munnbind i matbutikken hvis de vil. Så lenge vi voksen kan klare å gjøre munnbind kult, morsomt og spennende, blir barna ikke redde.

Har du et barn som er redd munnbind i barnehagen, ta tak i problemstillingen hjemme. Lag leker, tegn på munnbindet og snakk om det på en positiv måte. Mye latter og gøy på barnas nivå kan gjøre en stor forskjell.

Det er mye smitte og vi er avhengig av å bruke munnbind, derfor er det viktig at alle voksne er seg sitt ansvar bevisst og hjelper barn å være positive til munnbindet. Husk at vi kommuniserer masse med øyne, stemme og kroppsspråk. Barna får med seg all kommunikasjonen. Når munnbindet ikke er farlig, fungerer kommunikasjonen helt fint.

Jeg synes at mitt barnebarns kommentar: «Jammen mormor, jeg kjenner jo stemmen din» er viktig å ta med seg.

Hilsen Anette, Foreldrecoachen.

IMG_0507-copy

Foreldrecoachen

Sarbuvollveien 2A
1363 Høvik
Telefon: 91 51 55 91

Mail: anette@foreldrecoachen.no

Made with Semplice

By christianbisbo