Til dere som er tenåringsforeldre. Se litt tilbake i tid - f.eks 5 år tilbake. Da dine barn var 5 år yngre enn de er i dag.  De var mest sannsynlig "annerledes" enn den de er i dag, samtidig som du kanskje ikke synes de har forandret seg så mye på noen områder. Virker det lenge siden, 5 år tilbake?

Se så frem i tid - 5 år.  Hvor mange av dine barn er nå fremdeles hjemme?  Hvordan er livet ditt da? Kanskje du har et hus uten barn hjemme bortsett fra noen helger og noen ferier?

Hva skal til for at du klarer å se helheten i din familien i dag, se hvilke roller hver og en har og om disse rollene er hensiktsmessige.  Er det helt slik du ønsker at det skal være, eller kunne du tenke deg en endring?  Når du nå vet at tiden hvor du har barna dine hjemme tar slutt om kanskje ikke så lenge, hvordan ønsker du at den tiden skal være.  Hvilke endringer kan du gjøre for at det blir slik du ønsker?

Kan være vanskelig å se - ja. Kan være vanskelig å gjennomføre - ja.

Når du ser at du ønsker en endring har du allerede begynt på prossesen!!

Jeg har god erfaring fra å hjelpe foreldre som ønsker en endring i forholdet til sine barn og som har lykkes!! Det er mulig.

Om noen få år bor de ikke hjemme mer. Du har tiden frem til de flytter ut til å fortsette å bygge den gode, trygge relasjonen.

Jeg vet hva jeg snakker om - mine barn har startet på sine voksne liv.Og det har gått så fort fra de gikk på ungdommsskolen til der de er i dag!